SDG's

Wat zijn SDG's?

Duurzaamheid loopt als een rode draad door ons stadsbeleid in Sint-Truiden en we zijn daarom in het piloottraject rond de SDGs’s (Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties) gestapt. De SDG’s worden stuk voor stuk aangeduid met icoontjes, die je her en der op deze website zal tegenkomen.

We zijn ervan overtuigd dat we heel wat troeven in handen hebben die Sint-Truiden tot een duurzame stad maken.

Door onze stedenband met Nicaragua beschikken we bijvoorbeeld over een stevige dosis ervaring in mondiaal beleid binnen een lokale context.

We hebben natuurlijk ook oog voor eerlijke handel en zijn sinds 2008 de trotse drager van het label van FairTradeGemeente.

Dat duurzaamheidsbeleid doorkruist alle beleidsbeslissingen. Zo vormt duurzaamheid de leidraad bij al onze aankopen en passen we het principe consequent toe op ons gebruiks- en verbruiksgedrag.

Het gebruik van milieuvriendelijk papier, de keuze voor elektrische wagens, de installatie van zonnepanelen op gebouwen van de stad, de keuze voor eerlijke handel, streekproducten, producten van biologische teelt en het gebruik van 100% groene stroom, ...: Het zijn slechts enkele realisaties van onze creatieve en kritische zoektocht naar duurzaamheid binnen een lokale context.

Hoe meer je doet, hoe meer je beseft dat je nog meer kan doen.
Of beter: móét doen.

En daarom willen we als stad ook via dit EDO project duurzaamheid en mondiale thema’s uitdragen naar onze jongste inwoners!

SDGs.be

Naar top