Recept Tolma

Recept: Tolma
  
Land van herkomst: Armenië
 
Naam inzender: Ruzan Hasoyan
   
Kooktijd: 60 minutenVoor: 8  personen 
  
Tolma of dolma staat oorspronkelijk voor gekruid vlees verpakt in wijnbladeren (druivenbladeren).Bereiding:
  • 1.     Snij alle verse groenten en kruiden  fijn. Meng alle ingrediënten: groenten, kruiden, tomatenpasta en gehakt in een grote kom.
  • 2.     Meng de rijst hieronder.
  • 3.     Was de wijnbladeren in warm water.
  • 4.     Leg enkele wijnbladeren op de bodem van een grote kookpan om te voorkomen dat de tolma blijft plakken aan de bodem.
  • 5.     Spreid een wijnblad open op een bord of snijplank met de binnenkant van het blad naar boven. Leg een theelepel vulling bij de stam van het blad. Vouw de zijkanten van het blad naar binnen en rol op als een sigaar.
  • 6.     Leg de gevulde wijnbladeren de bladeren in de pan. Zorg ervoor dat alle gevulde rolletjes strak tegen elkaar aanliggen met de vouw naar beneden.
  • 7.     Leg een omgekeerd bord op de gevulde wijnbladeren en schenk zoveel water in de pan tot de rolletjes bedekt zijn.
  • 8.     Doe het deksel op de pan en kook de gevulde wijnbladeren in 40 minuten gaar.

Serveertip: mix yoghurt, munt en knoflook samen. Voeg zout en peper toe om op smaak te brengen.

 
 
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • Een bos verse peterselie
  • Een bos verse koriander
  • 1 kg gemengd gehakt
  • olie
  • zout en peper
  • rode peper
  • paprikapoeder
  • 125 gr rijst
  • 400 gr tomatenpasta
  • 1 et droge basilicum
  • Ingelegde wijnbladeren

Variant met witte koolbladeren:
Kook koolbladeren, samen met wat zout enkelen minuten nét gaar. Laat de bladeren wat afkoelen, Voorzie elk van de bladeren met vulling van ui, knoflook, aubergine, tomaat en paprika en rol ze op. Bind de rolletjes eventueel vast met een steeltje peterselie of koriander.

Downloads

Naar top