Recept:Tamales met arepa’s | ||
Land van herkomst:Nationaal gerecht van Colombia | ||
Naam inzender: Luz Elena Cardozo | ||
Kooktijd: 1 uur | Voor: 4 personen | |
Bereiding:Tamales worden gemaakt van maïsmeel en gevuld met een soort stoofvlees van kip,(of varken, of rund, of alle drie samen) groenten en saus, gewikkeld in het blad van een bakbanaan. Deze pakketjes kook je in water. 1.Het deeg: vul een kom met drie grote kopjes water, een eetlepel zout en meng het maïsmeel tot er geen klontjes meer in zitten. Het is belangrijk dat het deeg zacht blijft, zodat je het om de vulling kunt vormen. Zodra je deeg de juiste consistentie heeft, is het tijd om het op smaak te brengen. Gebruik hiervoor de kippenbouillon en het bakpoeder en kneed het tot de ingrediënten goed gemengd zijn. 2. De saus: breng een pan water aan de kook, voeg dan de tomaten, de knoflook, de wortels, de aardappelen en de ui toe. Laat ze tien minuten koken. Pak een andere pan erbij en verhit hierin de olie. Bak de saus ongeveer vijf minuten. 3. Neem dan een blad van een bakbanaan, leg er twee grote lepels van het deeg op, verspreid het deeg goed, giet er een eetlepel van de saus overheen, snijd een gekookt ei in 4 partjes en verdeel over de saus en voeg tot slot een eetlepel kip toe. Herhaal de vorige stap telkens met een nieuw blad tot je geen deeg meer hebt. Wikkel elke tamale nog eens in twee extra bladeren en zorg ervoor dat het goed vastzit, zodat je tamales niet uit elkaar zullen vallen. Breng tot slot een grote pan water aan de kook en voeg de tamales toe aan het kokende water. Kook 50 minuten. | ||
Ingrediënten:2 uien (150 g) 1 eetlepel zout (25 g) 4 kopjes water (440 ml) 3 serranopepertjes (15 g) 3 wortels in schijfjes gesneden 3 aardappels in blokjes of schijfjes gesneden 1 teentje knoflook zonder schil (6 g) 4 gekookte eieren 1 kilo maïsmeel 12 bladeren van de bakbanaan 2 ½ kopje margarine (250 g) 5 grote tomaten (500 g) 2 kopjes kippenbouillon (220 ml) 3 kipfilets, gekookt en fijngesneden (550 g) 4 eetlepels zonnebloemolie (90 ml) 1 eetlepel bakpoeder (25 g) |
Downloads
- Tameles met arepa's recept de wereld op je bord.pdf192,7 Kb pdf