Recept Su böreği

Recept: Su böreği
  
Land van herkomst: Bulgarije/Turkije
 
Naam inzender: Nurdzhan Mehmed
   
Kooktijd:  180 minutenVoor:     6  personen 
  
Vandaag laten we jullie kennis maken met su böreği, een heerlijke deeggerecht gevuld met kaas.Let erop dat alle producten seizoensgebonden zijn! Bereiding:

Maak middenin de bloem een kuiltje en doe de eieren en zout erbij. Kneed het deeg met beide handen tot het deeg soepel is.

Verdeel het deeg in 14 even grote porties. Maak ronde bolletjes en laat het afgedekt 1 uur rusten.

Bestrooi het aanrecht met bloem en begin de deegbolletjes stuk voor stuk uit te rollen tot ze mooi dun zijn. Leg deze lapjes deeg op een schone doek. Hou 2 deeglapjes apart voor de boven- en onderkant.

In een tepsi (dienblad voor börek) leg je een vel deeg.

De overige deeglapjes moeten een voor een gekookt worden in een grote pan met kokend water en wat zout. Laat elk lapje ongeveer 30 seconden koken. Als je een lapje gekookt hebt, leg het dan meteen in koud water en laat het daarna uitlekken.

Smeer het onderste lapje deeg in met 2 - 3 lepels gesmolten boter en leg daarboven een gekookt deeglapje. Besprenkel de deegplakken om de drie deeglagen met boter en feta. Bouw de börek verder op tot het 13de deeglapje en smeer er weer boter op. Leg er daarna terug een niet gekookt deeglapje op.

Bestrijk het geheel met wat boter. Bak de börek op een gasfornuis aan beide kanten tot de beide kanten krokant worden. In de over laat je de börek 20 minuten op 190°.

Afiyet olsun! Eet smakelijk!

 
 
Ingrediënten● 500 gr boter

● 500 gr feta

● 400 gr bloem

●7 eieren

● 1 soeplepel zout

Optioneel:

● bosje verse peterselie

● spinazie

(dan meng je de feta, spinazie en peterselie)

Downloads

Naar top