Recept Saka saka

Recept: Saka saka
  
Land van herkomst: Congo
 
Naam inzender: Fifi Kapinga
   
Kooktijd:  3 uurVoor:     4  personen
  
Vandaag smul je van saka saka, een traditioneel Congolees gerecht met Let erop dat alle producten seizoensgebonden zijn! Je kan de maniokbladeren vervangen door spinazie.

Bereiding:

Meng de uien, knoflook, prei, aubergine en paprika.

Laat het blikje saka saka uitlekken of stoof de maniok/spinaziebladeren en laat deze uitlekken

Doe de saka saka bladeren in een pot en voeg de groenten erboven toe met 20 cl water.

Voeg de visfilets toe, kook gedurende 30 minuten.

Voeg vervolgens de palmolie, het blokje, het zout toe en laat alles twee uur koken.

Roer tijdens het koken af en toe, voeg olie en de chilipeper naar smaak toe.

Bakbananen: Pel ondertussen de bakbananen en snij ze in brede schijven. Doe wat olijfolie in een pan. Leg de banaan in de pan en bak ze tot ze goudbruin zijn. Let goed op de pan, want het bakken gaat redelijk snel.

Serveertip: Met gebakken kipfilets  en gefrituurde maniokfrietjes. (Snij 1 maniokwortel in reepjes, kook zoals aardappelen en frituur als frietjes. Je kan de maniokwortel vervangen door zoete aardappel.)

 
 
Ingrediënten
  •        1 kapiteinsvis (Thomson vis) of  ½ kg makreel  of een andere vissoort
  •        4oo gr saka saka (maniokbladeren) in blik te koop bij Delhaize, AH of in de Indische winkel
  •        3 dl olijfolie (of palmolie)
  •        1 preistengel
  •        1 aubergine
  •        1 paprika
  •        2 sjalotjes
  •        1 theelepel Zout, peper, chilipeper
  •        1 bouillonblokjes
  •        water
  •        4 bakbananen

Het geheim van mama:

Je kan gesneden gember toevoegen en tapiocameel om de saka saka te binden.

Downloads

Naar top