recept Pakora

Recept:Pakora
  
Land van herkomst: Indië -Punjab
 
Naam inzender: Kamaljeet Kaur
   
Kooktijd:   5 minutenVoor:     6  personen 
  
Pakora is een Indiaas gefrituurde snack of hapje.Je haalt een ingrediënt (bijvoorbeeld ui, aubergine, spinazie, aardappelen, bloemkool of broccoli) door een beslag van bloem van kikkererwten en frituurt het.

Let erop dat alle producten seizoensgebonden zijn!

Bereiding:

Zeef de kikkererwtenbloem in een kom. Voeg chilipoeder, garam masala, kurkuma en zout toe.

Voeg geleidelijk genoeg water tot een glad beslag dat dik genoeg is om de achterkant van een lepel te bedekken.

Voeg alle overige ingrediënten (groenten), behalve de zonnebloemolie, aan het beslag en meng goed.

Optioneel mag je 2 soeplepels yoghurt door het beslag mengen.

Verhit de olie in een diepe koekenpan met dikke bodem tot een broodkruimel er sissend bruin in bakt.

Wanneer de olie heet is, doe eetlepels van het beslag in porties in de olie en bak enkele minuten, of tot de pakora krokant en goudbruin
is.

Serveer met een chutney van Truiense peren! Yummy!

 
 
Ingrediënten● 250g gram kikkererwtenbloem

● 300g aardappelen, geschild en in kleine stukjes gesneden

● 300g uien, in gesneden ringen

● 6 tot 8 spinazie bladeren, fijngehakt

● handvol verse koriander blaadjes

● ½ theelepel rode chilipoeder

● 1 tl garam masala (is een geroosterd mengsel van specerijen)

● 1 tl koriander poeder

● ½ kurkuma (haldi)

● 1 theelepel zout

● 2 soeplepel yoghurt

● olie, om te frituren

Downloads

Naar top