Recept: Mutanjan | ||
Land van herkomst: Pakistan | ||
Naam inzender: Bushra Javed | ||
Kooktijd: 45minuten | Voor: 8 personen | |
Bereiding: 1. Was de basmati rijst . Laat de rijst 1 uur afgedekt in water weken. 2. Per beker rijst voeg je 1 liter water toe. Laat de rijst koken. Voeg ½ tl zout toe. Als de rijst halfgaar is, giet je de rijst af. 3. Meng ½ kopje zonnebloemolie (op 1 kopje rijs) samen met de kardemom en de 4 kruidnagels in een pot op het vuur. Voeg voorzichtig water toe (want dat spettert in de olie). Op 1beker rijst, ¾ hoeveelheid suiker toevoegen. Voeg het kewra water, de kokosschilfers, de amandelnoten en de pistachenoten toe, kook tot het water verdampt is. Blijven roeren in de siroop. 4. Als de siroop klaar is, voeg je de rijst toe en je laat opnieuw koken tot de rijst beetgaar is. 5. Je neemt twee porties rijst uit het geheel en legt ze in aparte kommetjes om te kleuren. Besprenkel met citroensap zodat de kleur goed opneemt en kleur met de groene en rode kleurstof 6. 8 tot 10 minuten laten rusten en alles mengen. 7. Serveer met kokosschilfers | ||
Ingrediënten:
|