Recept Mutanjan

Recept: Mutanjan
  
Land van herkomst: Pakistan
 
Naam inzender: Bushra Javed
   
Kooktijd: 45minutenVoor:  8  personen 
  

Bereiding:

1.         Was de basmati rijst . Laat de rijst 1 uur afgedekt in water weken.

2.         Per beker rijst voeg je 1 liter water toe. Laat de rijst koken. Voeg  ½ tl zout toe. Als de rijst halfgaar is, giet je de rijst af.  

3.         Meng ½ kopje zonnebloemolie (op 1 kopje rijs) samen met  de kardemom en de 4 kruidnagels in een pot op het vuur. Voeg voorzichtig water toe (want dat spettert in de olie). Op 1beker rijst, ¾ hoeveelheid suiker toevoegen. Voeg het kewra water, de kokosschilfers, de amandelnoten en de pistachenoten toe, kook tot het water verdampt is. Blijven roeren in de siroop.

4.         Als de siroop klaar is, voeg je de rijst toe en je laat opnieuw koken tot de rijst beetgaar is.

5. Je neemt twee porties rijst uit het geheel en legt ze in aparte kommetjes om te kleuren. Besprenkel met citroensap zodat de kleur goed opneemt en kleur met de groene en rode kleurstof

6.         8 tot 10 minuten laten rusten en alles mengen.

7.        Serveer met kokosschilfers

 
 
Ingrediënten:
  • -         500 gr basmati rijst
  • -         500 gr suiker
  • -         3 druppels rode voedselkleurstof
  • -         3 druppels groene voedselkleurstof
  • -         5-6 groene kardemom
  • -         4-5 kruidnagels
  • -         citroensap
  • -          gepelde amandelen
  • -          pistachenoten
  • -          cashewnoten
  • -          kokosschilfers
  • -          kewra water
  • -         zout
Naar top