Recept Empanadas

 Recept: Empanadas
Land van herkomst: Argentinië
Naam inzender: Soledad Aguirre
Kooktijd: 50 minutenVoor: 6 personen
Tijd voor een typisch Zuid-Amerikaans gerecht. Empanada’s zijn gevulde deeghapjes in de vorm van een halve maan. Een empanada recept bestaat uit drie delen: het deeg , de vulling en de empanada’s vullen en afbakken. Soledad gebruikt matambre in haar recept. De matambre of bavette is de dikke rand vlees uit de flank (vang) van het rund. Je kan ook gehakt of kip gebruiken.Deeg

Voeg alle ingrediënten samen tot een deeg. Vorm een cilinder van, verdeel het in plakken van 1 cm dik. Dek af en laat rusten.

De vulling:

Kook 3 liter water met de groenten voor de bouillon en de eetlepel grof zout. Voeg de ontvette matambre toe en laat sudderen tot ze heel gaar zijn (minimaal 1 1/2 uur). Giet af, zeef de bouillon en zet het in de koelkast. Schraap de matambre goed af. Verdeel het vlees in strengen en snijd de strengen in zeer kleine vierkantjes. Maak de groene uien schoon en hak ze fijn. Smelt de boter met de olie in een pan. Fruit de ui . Haal het van het vuur en voeg de gehakte groene uien, zout, peper, paprikapoeder, komijn, suiker en gemalen chilipeper toe. Voeg 2 kopjes van de gereserveerde bouillon toe, zet op het vuur, voeg de matambre toe. Kook alles een paar minuten samen. Dek af, laat afkoelen in de koelkast tot de volgende dag.

Afbakken:

Rol elk broodje uit in een ronde vorm, vul met het koude mengsel, voeg geplet hardgekookt ei erbij. Maak de randjes van het deeg licht vochtig met wat water en vouw het deeg over de vulling. Druk de randjes goed aan met een vork en vouw ze eventueel wat om, zodat ze goed dicht blijven. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak de empanadas in 20-30 minuten goudbruin en gaar.

Ingrediënten deeg:

3/4 kg bloem

300 g boter

1 eetlepel grof zout

1 kopje warm water

vulling

1 eetlepel grof zout

groenten voor bouillon

1/2 kg matambre (het zeer dikke deel)

1 grote ui

6 groene uien

100 g boter

3 eetlepels olie

1 volle theelepel paprikapoeder

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel gemalen chilipeper

1 eetlepel suiker

2 gehakte hardgekookte eieren.

Naar top