Recept: Chatamari | |||
Land van herkomst: Nepal | |||
Naam inzender: Saraswati Dangol | |||
Kooktijd: 20 min. | Voor: 6 personen | ||
Dit gerecht wordt ook wel de "Pizza van Nepal" genoemd. De naam komt van het feit dat je een soort crêpe geserveerd krijgt, die gemaakt is van rijstmeel. Dit dunne, ronde brood wordt belegd met verschillende pittige toppings. Volgens het traditionele recept kun je gehakt verwachten, gehakte uien, eieren, koriander, pepers & veel andere kruiden. Let erop dat alle producten seizoensgebonden zijn.Bereiding: Meng rijstmeel met water tot een dun beslag. Houd er rekening mee dat het niet te vloeibaar mag zijn. Voeg indien nodig langzaam water toe. Meng in een andere kom het vlees met koriander, knoflook en gemberpasta, komijn, kurkumapoeder, paprikapoeder, masala en zout. Verhit 1 eetlepel olie op een middelhoog vuur in een pan. Zodra de olie heet is, giet je het dunne beslag als een pannenkoek met een pollepel en bak je het 3 tot 5 seconden. Voeg er een deel van de andere mengsels er bovenop. Strooi de ui, tomaat, koriander, groene chilipeper en het eigeel erover. Dek het vervolgens af met een deksel op een laag vuur. Bak gedurende 3 tot 4 minuten. Zorg ervoor dat het ei tot de gewenste consistentie is gebakken. Haal de chatamari met een spatel uit de pan als je er tevreden mee bent. De chatamari is klaar om te serveren. Je snijdt chatamari zoals je pizza snijdt. geniet ervan. | |||
Ingrediënten:
|
Downloads
- Recept chatamari.pdf208,4 Kb pdf