Recept Chatamari

Recept: Chatamari 
  
Land van herkomst: Nepal 
  
Naam inzender: Saraswati Dangol 
    
Kooktijd: 20 min.Voor:  6  personen  
   
Dit gerecht wordt ook wel de "Pizza van Nepal" genoemd. De naam komt van het feit dat je een soort crêpe geserveerd krijgt, die gemaakt is van rijstmeel. Dit dunne, ronde brood wordt belegd met verschillende pittige toppings. Volgens het traditionele recept kun je gehakt verwachten, gehakte uien, eieren, koriander, pepers & veel andere kruiden. Let erop dat alle producten seizoensgebonden zijn.Bereiding:

Meng rijstmeel met water tot een dun beslag. Houd er rekening mee dat het niet te vloeibaar mag zijn. Voeg indien nodig langzaam water toe. Meng in een andere kom het vlees met koriander, knoflook en gemberpasta, komijn, kurkumapoeder, paprikapoeder, masala en zout.

Verhit 1 eetlepel olie op een middelhoog vuur in een pan. Zodra de olie heet is, giet je het dunne beslag als een pannenkoek met een pollepel en bak je het 3 tot 5 seconden. Voeg er een deel van de andere mengsels er bovenop. Strooi de ui, tomaat, koriander, groene chilipeper en het eigeel erover.

Dek het vervolgens af met een deksel op een laag vuur. Bak gedurende 3 tot 4 minuten. Zorg ervoor dat het ei tot de gewenste consistentie is gebakken. Haal de chatamari met een spatel uit de pan als je er tevreden mee bent.

De chatamari is klaar om te serveren. Je snijdt chatamari zoals je pizza snijdt. geniet ervan.
Voor een vegan versie laat je het vlees eruit.

 
Ingrediënten:
  •        2 kopjes rijstmeel
  •        3/4 kopje water
  •        250 gram gehakt (kip/kalkoen/lam/buffel)
  •        4 eieren
  •        1/2 kopje gehakte ui
  •        1/4 kop gehakte koriander
  •        1/2 kop gehakte tomaat
  •        1 eetlepel groene, in blokjes gesneden chilipeper
  •        1 eetlepel groene erwten
  •        1 theelepel knoflook- en gemberpasta
  •        2 theelepels komijn- en korianderpoeder
  •        1 theelepel kurkumapoeder
  •        1 theelepel paprikapoeder
  •        1 theelepel vleesmasala/kerriepoeder
  •        1 eetlepel olie per Chatamari
  •        Zout naar smaak
 

Downloads

Naar top