Recept:Bolani | ||
Land van herkomst: Afghanistan | ||
Naam inzender: Nafisa Rahimi | ||
Kooktijd: 1 uur | Voor: 6 personen | |
Bolani zijn soort gevulde naanbroden die knapperig worden gebakken in een koekenpan. Je kan de naanbroden vullen met verschillende ingrediënten zoals pompoen, aardappelen, spinazie met feta, of prei. Serveer met een yoghurtdip met look en munt.Let erop dat alle producten seizoensgebonden zijn. Bereiding: Meng de bloem en het zout in een middelgrote kom. Voeg langzaam net genoeg warm water toe om de ingrediënten nat te maken. Meng alles tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in zes gelijke porties en rol elke portie tussen je handen tot een balletje. Leg een van de balletjes op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een ronde pannenkoek. Leg 3 eetlepels vulling op een helft van de cirkel en spreid deze gelijkmatig (over de helft van het deeg) uit. Zorg dat er een rand van 1 centimeter overblijft. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling, zodat je een halve cirkel hebt, en druk de randen stevig op elkaar. Herhaal deze werkwijze met het resterende deeg en de rest van de vulling. Laat ze op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken en serveer ze warm met een chutney of yoghurtdressing om te dippen. | ||
Ingrediënten
Yoghurtdressing
|
Downloads
- Recept Bolani de wereld op je bord.pdf239 Kb pdf