Recept Bolani

Recept:Bolani
  
Land van herkomst: Afghanistan
 
Naam inzender: Nafisa Rahimi
   
Kooktijd:   1 uurVoor:  6  personen 
  
Bolani zijn soort gevulde naanbroden die knapperig worden gebakken in een  koekenpan. Je kan de naanbroden vullen met verschillende ingrediënten zoals pompoen, aardappelen, spinazie met feta, of prei. Serveer met een yoghurtdip met look en munt.Let erop dat alle producten seizoensgebonden zijn.

Bereiding:

Meng de bloem en het zout in een middelgrote kom. Voeg langzaam net genoeg warm water toe om de ingrediënten nat te maken. Meng alles tot een stevig deeg.
Maak een bal van het deeg en leg het in een ingevette kom. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg circa 30 minuten rusten.

Verdeel het deeg in zes gelijke porties en rol elke portie tussen je handen tot een balletje.

Leg een van de balletjes op een met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een ronde pannenkoek.

Leg 3 eetlepels vulling op een helft van de cirkel en spreid deze gelijkmatig (over de helft van het deeg) uit. Zorg dat er een rand van 1 centimeter overblijft. Vouw de andere helft van het deeg over de vulling, zodat je een halve cirkel hebt, en druk de randen stevig op elkaar. Herhaal deze werkwijze met het resterende deeg en de rest van de vulling.
Verhit een koekenpan met olie. Bak de bolani’s een voor een 4 minuten aan beide kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Laat ze op een met keukenpapier bekleed bord uitlekken en serveer ze warm met een chutney of yoghurtdressing om te dippen.

 
 
Ingrediënten
  •        500 gr bloem
  •        250 ml water
  •        10 gr zout
  •        100 g fijngesneden prei
  •        50 gr bosui in ringen
  •        zonnebloemolie om te bakken
  •        1 groene chili, fijngesneden

Yoghurtdressing

  •        300 gr yoghurt
  •        Peper
  •        Zout
  •        Knoflook
  •        Munt
    (voeg chili toe als je van pikant houdt)

Downloads

Naar top