Recept Kabuli Palaw

Recept:Kabuli palaw
  
Land van herkomst:Nationaal gerecht van Afghanistan
 
Naam inzender:Barikat en Mahbibi Rezai
   
Kooktijd:   45   minutenVoor:   4   personen 
  
Bereiding:1.Was de rijst tot het spoelwater helder blijft. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

2: De amandelen en pistachenootjes hak je grof doormidden. Bak ze licht goudbruin in een droge koekenpan. Zet apart.

3: Doe een aantal eetlepels olijfolie in een wok en fruit de wortelreepjes een paar minuten. Voeg de rietsuiker toe en laat karamelliseren. Giet het weekwater van de rozijnen af en voeg de rozijnen bij de wortelen. Laat nog een paar minuten samen zachtjes bakken.
4: Stamp de kardemompeulen kapot in een vijzel en hou alleen de kleine zwarte zaadjes over. Voeg een derde van de zaadjes bij het wortel-rozijnenmengsel, roer door en zet apart.

5: Fruit de ui in wat olijfolie. Hierbij karameliseert de ui en wordt zoet. Zet apart.

6: Snij de kippenbouten in blokjes, bestrooi met zout en peper en braadt het vlees aan in dezelfde pan als de uien. Voeg daarna de knoflook, de gekarameliseerde uien, een derde van de kardemomzaadjes en de bouillon bij het vlees en stoof in ca. 45-60 minuten mals en gaar. Gebruik in elk geval zoveel bouillon dat het vlees onder staat

8: Giet de kruidige bouillon over de rijst en vermeng goed. Leg daarna de kip op de rijst. Verdeel tenslotte het wortel en rozijnenmengsel over de schotel. Garneer met amandel- en pistachenootjes.

 
Ingrediƫnten:400 gr. basmati rijst

3 wortelen

2 witte uien (in partjes of in ringetjes)

100 g rozijnen

1 theelepel kardemom

1 eetlepel garam masala

1 theelepel kurkuma

2 eetlepels rietsuiker

9 kardemompeulen

500ml bouillon (van kipbouillonblokjes; zoveel dat het vlees onder staat)

olijfolie

zout en versgemalen peper

25gr fijngehakte amandelen

25 gr fijngehakte pistachenootjes

600 gr. kippenbouten

Downloads

Naar top