Recept:Kabuli palaw | ||
Land van herkomst:Nationaal gerecht van Afghanistan | ||
Naam inzender:Barikat en Mahbibi Rezai | ||
Kooktijd: 45 minuten | Voor: 4 personen | |
Bereiding:1.Was de rijst tot het spoelwater helder blijft. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. 2: De amandelen en pistachenootjes hak je grof doormidden. Bak ze licht goudbruin in een droge koekenpan. Zet apart. 3: Doe een aantal eetlepels olijfolie in een wok en fruit de wortelreepjes een paar minuten. Voeg de rietsuiker toe en laat karamelliseren. Giet het weekwater van de rozijnen af en voeg de rozijnen bij de wortelen. Laat nog een paar minuten samen zachtjes bakken. 5: Fruit de ui in wat olijfolie. Hierbij karameliseert de ui en wordt zoet. Zet apart. 6: Snij de kippenbouten in blokjes, bestrooi met zout en peper en braadt het vlees aan in dezelfde pan als de uien. Voeg daarna de knoflook, de gekarameliseerde uien, een derde van de kardemomzaadjes en de bouillon bij het vlees en stoof in ca. 45-60 minuten mals en gaar. Gebruik in elk geval zoveel bouillon dat het vlees onder staat 8: Giet de kruidige bouillon over de rijst en vermeng goed. Leg daarna de kip op de rijst. Verdeel tenslotte het wortel en rozijnenmengsel over de schotel. Garneer met amandel- en pistachenootjes. | ||
Ingrediƫnten:400 gr. basmati rijst 3 wortelen 2 witte uien (in partjes of in ringetjes) 100 g rozijnen 1 theelepel kardemom 1 eetlepel garam masala 1 theelepel kurkuma 2 eetlepels rietsuiker 9 kardemompeulen 500ml bouillon (van kipbouillonblokjes; zoveel dat het vlees onder staat) olijfolie zout en versgemalen peper 25gr fijngehakte amandelen 25 gr fijngehakte pistachenootjes 600 gr. kippenbouten |
Downloads
- Kabuli Palaw recept de wereld op je bord.pdf231,1 Kb pdf