Inleefatelier Fair Enough

Categorie

Workshop

Omschrijving

Eerlijke handel, iets voor jongeren? Studio Globo en Oxfam geloven van wel! Het gloednieuwe inleefspel Fair Enough daagt Limburgse leerlingen van de 2e en 3e graad secundair uit om het product van de toekomst te ontwikkelen.

De leerlingen denken na over hoe een kledingstuk, snack of smartphone er binnen pakweg 20 jaar moet uitzien. In een eigen start-up werken ze als producent, arbeider en consument samen. Ligt de nadruk op winst? En voor wie dan? Voor zichzelf, of voor alle betrokken spelers? En wat met de impact op de planeet? Dit zijn vragen waar elke groep zich over zal moeten buigen.  

Met Fair Enough leggen we de keten bloot die elk product aflegt. Een keuze hier heeft gevolgen ergens anders. Ieder groepje ondervindt dit doorheen het spel. Wat is er nodig om handel eerlijker en duurzamer te maken? Het spel reikt verschillende paden aan die verandering mogelijk maken. Als ieders product tenslotte voorgesteld is, nemen we gemaakte keuzes en gevolgen onder de loep. Is jouw product echt ‘fair enough’?

Past perfect bij deze vakken! 

Fair Enough is een actief inleefspel over eerlijke handel, duurzame productie en bewuste consumptie. Dit project past perfect bij verschillende vakken: aardrijkskunde, economische vakken, levensbeschouwing, humane en sociale wetenschappen, PAV, burgerschap, MEAV, voedingsvakken, landbouwvakken ... Als leerkracht of als school kan je dus zelf kiezen binnen welk(e) vak(ken) je dit inleefspel aanbiedt. 

Doelgroep

Secundair onderwijs 2de en 3de graad

Prijs

Gratis voor de eerste 10 klassen uit Sint-Truiden

Via de inschrijflink onderaan boek je je deelname(s) aan het inleefspel Fair Enough. 
Boeken doe je in twee stappen:
1. Vul eerst het formulier in (gegevens van de school en de groep(en)), zodat wij alle nodige gegevens hebben. 
2. Daarna kies je voor de optie ‘sint-Truiden’ en kies je per groep waarmee je wilt deelnemen een moment in de datumprikker. Deze link verschijnt aan het einde van dit formulier. 

Locatie

Museum de Mindere

Duur

vrij te kiezen

Externe links

Naar top