Heavy metal

Categorie

Workshop

Omschrijving

Chinees indium in je gsm, Zuid-Afrikaans platina in je tablet, of Peruviaans koper in je koptelefoon; de grondstoffen gebruikt voor onze producten komen van overal ter wereld. En we gebruiken er de helft meer van dan 30 jaar geleden. Hoeveel jaar kan onze samenleving nog gesmeerd blijven draaien als de vraag naar grondstoffen blijft stijgen? Raakt de aarde op?

In België zijn we voor de meeste grondstoffen afhankelijk van import uit andere delen van de wereld. Hoe kunnen we die invoer blijven garanderen? Wie heeft die wereldwijde grondstofhandel in handen? Welke gevolgen heeft de aanwezigheid van grote mijnbedrijven op de bevolking en het milieu van landen als Peru of Zuid-Afrika? En hoe evolueren we naar een duurzamer en eerlijker gebruik van al die grondstoffen?

Inhoud pakket

De leerlingen gaan in deze vlot gesmede werkwinkel op zoek naar de waarheid die achter onze gebruiksvoorwerpen schuilt. Interactieve werkvormen, filmfragmenten en deskundige begeleiders vergezellen de leerlingen tijdens hun zoektocht. Boek Heavy Metal bij jou op school en bereid je voor op heavy stuff...

Interactieve werkvormen, filmfragmenten en een deskundige begeleider ter ondersteuning

Doelgroep

Secundaire onderwijs 2de en 3de graad

Prijs

Scholen binnen Sint-Truiden

Gratis! --> reserveren via info.mondiaal@sint-truiden.be

Scholen buiten Sint-Truiden

€ 245 per klasgroep + 50 euro forfaitaire vergoeding per begeleider.

Locatie

In de klas

Duur

2 lesuren

Externe links

Naar top